Vakantie laadpas

Van plan om met je elektrische auto op vakantie te gaan? Vind hier de laadpas die je nodig hebt!

Beste gratis laadpas voor op vakantie

Shell Recharge laadpas

Shell Recharge / NewMotion is een van de grootste partijen in de laadpas wereld. Met de gratis Shell Recharge laadpas betaal je €0,35 per laadsessie tot een maximum van € 7,- per maand. Daarnaast betaal je alleen voor de stroom die je gebruikt. Met de handige app van Shell Recharge vind je gemakkelijk een laadpaal in de buurt en de tarieven die worden gerekend per laadpaal. Zo kan je met de app filteren op Shell laadpalen, zodat je altijd het voordelige snellaadtarief van € 0,35/kWh betaalt.

Plus-/Minpunten:
  • € 0,35/kWh snelladen bij Shell laadpalen
  • 24/7 Helpdesk
  • Internationaal Laadnetwerk
  • € 0,35 starttarief
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Nextcharge laadpas

Nextcharge is een initiatief om zo veel mogelijk laadpassen en CPO's te verbinden zodat je zonder zorgen internationaal je elektrische auto kunt opladen. Dankzij hun samenwerking met meerdere CPO's kun je via de app gemakkelijk laadpalen zoeken en de tarieven inzien.

Plus-/Minpunten:
  • Wereldwijd meer dan 800.000 laadpunten
  • Hoge tarieven binnen Nederland
  • Pas verkrijgbaar na storting van min. €20,-
Opladen via:
Laadpas
App

Maingau laadpas

Maingau hanteert door Europa vaste tarieven gebaseerd op het land waarin je oplaadt. Zo is het vaste tarief binnen Nederland € 0,38/kWh voor gewoon laden en € 0,48/kWh voor snelladen. Voor verschillende landen komt hier een extra bedrag bovenop. In Nederland betaal je niets extra's bovenop het bedrag, ongeacht bij welke CPO je laadt. Super voordelig voor snelladen, met andere passen betaal je al snel € 0,59 per kWh plus eventuele starttarieven.

Plus-/Minpunten:
  • Overzichtelijke App voor zoeken laadpalen
  • Werkt niet op alle laadpalen
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Internationaal netwerk

Uiteraard wil je met je elektrische auto gewoon op vakantie kunnen zonder je zorgen te hoeven maken of wel ergens kan laden. Hoewel Nederland koploper is wanneer het aankomt op publieke laadpalen, is het laadnetwerk in de rest van Europa ook flink aan het groeien.

Aangezien veel laadpassen gratis zijn aan te vragen en geen maandelijkse kosten rekenen, kan het voordelig zijn om met meerdere laadpassen op pad te gaan. Zo maak je optimaal gebruik van de bestaande laadnetwerken en heb je altijd de beste tarieven.

vakantie europa elektrisch rijden