Vakantie laadpas

Van plan om met je elektrische auto op vakantie te gaan? Vind hier de laadpas die je nodig hebt!

Beste gratis laadpas voor op vakantie

Shell Recharge laadpas

Shell recharge is een van de grootste partijen in de laadpas wereld. Met de gratis Shell recharge recharge laadpas betaal je €0,35 per sessie . Hiernaast betaal je alleen voor de stroom. Met de handige app van Shell recharge vindt je gemakkelijk een laadpaal in de buurt en inclusief de tarieven die worden gerekend per laadpaal.

Plus-/Minpunten:
  • Overzichtelijke App met tarieven
  • 24/7 Helpdesk
  • Internationaal Laadnetwerk
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Nextcharge laadpas

Nextcharge is een initiatief om zo veel mogelijk laadpassen en CPO's te verbinden zodat je zonder zorgen internationaal je elektrische auto kunt opladen. Dankzij hun samenwerking met meerdere CPO's kun je via de app gemakkelijk laadpalen zoeken en de tarieven inzien.

Plus-/Minpunten:
  • Wereldwijd meer dan 800.000 laadpunten
  • Hoge tarieven binnen Nederland
  • Pas verkrijgbaar na storting van min. €20,-
Opladen via:
Laadpas
App

Maingau laadpas

Maingau hanteert door Europa vaste tarieven gebaseerd op het land waarin je oplaadt. Zo is het vaste tarief binnen Duitsland €0,25/kWh. Voor verschillende landen komt hier een extra bedrag bovenop. In Nederland betaal je bijvoorbeeld €0,25 standaardtarief + €0,05 extra tarief voor Nederland = €0,30/kWh, ongeacht bij welke CPO je laadt. Hoewel je met de gratis Maingau laadpas niet overal het goedkoopste uit bent, kan het prettig zijn om te weten dat je geen onverwachte tarieven gefactureerd krijgt.

Plus-/Minpunten:
  • Vast laag tarief bij normaal- en snelladen
  • Overzichtelijke App voor zoeken laadpalen
  • Werkt niet op alle laadpalen
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Internationaal netwerk

Uiteraard wil je met je elektrische auto gewoon op vakantie kunnen zonder je zorgen te hoeven maken of wel ergens kan laden. Hoewel Nederland koploper is wanneer het aankomt op publieke laadpalen, is het laadnetwerk in de rest van Europa ook flink aan het groeien.

Aangezien veel laadpassen gratis zijn aan te vragen en geen maandelijkse kosten rekenen, kan het voordelig zijn om met meerdere laadpassen op pad te gaan. Zo maak je optimaal gebruik van de bestaande laadnetwerken en heb je altijd de beste tarieven.

vakantie europa elektrisch rijden