Beste laadpas voor snelladen

Een volledige laadbeurt in minder dan een half uur? Vind hier de beste gratis laadpas voor snelladen.

Beste gratis laadpas voor snelladen

Soms heb je geen tijd om je auto 's nachts uren op te laten laden. Dit omdat je weer snel door moet of omdat je op reis bent. Dan kan je terecht bij snelladers van onder andere FastNed en Allego. Met een snellader kan je vaak binnen een half uur je auto volledig opladen.
Maingau is de absolute winnaar voor het snelladen. Met de pas betaal je een tarief van slechts €0,35 per kWH voor het snelladen bij onder andere Fastned en Allego.

Maingau laadpas

Maingau hanteert door Europa vaste tarieven gebaseerd op het land waarin je oplaadt. Zo is het vaste tarief binnen Nederland € 0,38/kWh voor gewoon laden en € 0,48/kWh voor snelladen. Voor verschillende landen komt hier een extra bedrag bovenop. In Nederland betaal je niets extra's bovenop het bedrag, ongeacht bij welke CPO je laadt. Super voordelig voor snelladen, met andere passen betaal je al snel € 0,59 per kWh plus eventuele starttarieven.

Plus-/Minpunten:
 • Overzichtelijke App voor zoeken laadpalen
 • Werkt niet op alle laadpalen
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Vattenfall laadpas

Met de Vattenfall laadpas betaal je vaste tarieven voor het opladen van je auto. Het standaard laadtarief is €0,35/kWh. In bepaalde gemeentes waar Vattenfall deals mee heeft, kan het tarief nog een stuk lager uitvallen tot slechts €0,22 per kWh in Brabant bij laadpalen van Vattenfall zelf.

Plus-/Minpunten:
 • Vaste tarieven
 • Extra voordelig bij Vattenfall laadpalen
 • Tarieven zichtbaar in App
 • Extra sessiekosten bij Allego & EV-Box
Opladen via:
Laadpas
Druppel
App

Snelladen

Als je onderweg bent en je niet de tijd hebt voor een reguliere laadbeurt, is snelladen een goed alternatief. Bij een snellaadstation is het mogelijk om je elektrische auto tot wel 80% op te laden in slechts 20-30 minuten. Deze snellaadstations zijn meestal te vinden langs snelwegen en bij tankstations.

Voor snelladen kun je in de meeste gevallen je reguliere laadpas gebruiken. De kosten van snelladen zijn doorgaans wel hoger dan bij standaard palen. Dankzij de groeiende markt zijn er een aantal partijen die zeer voordelige tarieven bieden.

snelladen elektrische auto

Allego & FastNed

In Nederland zijn er twee grote aanbieders van snellaadstations. Allego beheert naast snellaadstations ook reguliere publieke laadpalen en bieden ook opties aan particulieren en zakelijke partijen voor het plaatsen van laadpalen. FastNed is exclusief gericht op snelladen en probeert een netwerk van 1000 snellaadstations in Europa te realiseren.

Geen van deze partijen biedt een eigen laadpas aan, maar vrijwel alle (Nederlandse) laadpassen werken op de snelladers. Wel heeft zowel Allego als FastNed een mobiele app waarme de laadsessies gestart kunnen worden. Deze apps kunnen tevens ook worden gebruikt om laadlocaties te vinden.

snelladen Allego
 • 290 snellaadstations in Nederland
 • 43,5 KW
 • 800+ locaties in EU
snelladen FastNed
 • 76 snellaadstations in Nederland
 • 50 KW
 • 100% Groene stroom