Vattenfall

Vattenfall staat bekend als een van de grotere energieleveranciers van Nederland. Sinds Vattenfall streeft naar een duurzamere toekomst spelen zij een grote rol binnen de wereld van elektrisch rijden. Zo werkt Vattenfall samen met enkele steden/gemeentes en beheren ze inmiddels bijna 4.000 oplaadpunten in Nederland.


Met de gratis Vattenfall laadpas betaal bij de meeste laadpalen een vast tarief ongeacht de Charge Point Owner. Het standaard tarief dat je betaalt met de Vattenfall laadpas is €0,34/kWh zonder starttarief. Omdat Vattenfall samenwerkt met enkele gemeentes/regio's bieden ze verlaagde tarieven bij de laadpalen in deze gebieden. Voornamelijk in het zuiden zijn de Vattenfall tarieven erg voordelig (€0,23/kWh), maar ook in Utrecht en Den Haag betaal je minder geld voor een laadbeurt. Kijk voor de huidige tarieven van Vattenfall op de Vattenfall website. Helaas betaal je met de Vattenfall Laadpas sessie kosten van €0,60 per laadbeurt bij laadpalen van Allego, EV-Box en EVnetNL. Dit tarief is echter wel voordelig wanneer je een snellaadpunt van Allego gebruikt. Hier betaal je naast de startkosten een tarief van €0,35/kWh wat relatief laag is voor snelladen.


Tarieven
€0,34 /kWh
Vast tarief!
Laden via
Plus-/Minpunten
Vaste tarieven
Extra voordelig bij Vattenfall laadpalen
Tarieven zichtbaar in App
Extra sessiekosten bij Allego & EV-Box

De Vattenfall laadpas is compatibel met Allego en FastNed. Je betaalt hiervoor bij Allego een starttarief van €0,60 en vervolgens een vast tarief van €0,35/kWh
Allego
FastNed

In samenwerking met de gemeente Den Haag biedt Vattenfall bij laadpalen van Alfen een voordelig tarief van €0,30/kWh. Dit tarief staat niet vermeld op de Vattenfall website, maar wel in de App.