Vattenfall

Vattenfall staat bekend als een van de grotere energieleveranciers van Nederland. Vattenfall streeft naar een duurzamere toekomst en spelen nu een grote rol binnen de wereld van elektrisch rijden. Zo werkt Vattenfall samen met enkele steden/gemeentes en beheren ze inmiddels bijna 4.000 oplaadpunten in Nederland.


Let op: De laadpas van Vattenfall is tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf april is deze weer aan te vragen
De laadpas van Vattenfall is een gratis laadpas. Bij de aanvraag kan je zelf kiezen voor een laadpas of sleutelhanger. Met de laadpas kan je je auto opladen bij ruim 60.000 laadpalen verspreid door Europa, waaronder vele laadpalen van Vattenfall zelf. Je betaalt met de laadpas geen starttarief, je betaalt een standaardtarief, afhankelijk van de regio en of de laadpaal op gemeentelijke grond staat of niet. Zo ben je het goedkoopst uit met een laadpaal in de regio Noord-Brabant en Limburg voor € 0,21/kWh en het duurst in Amsterdam voor 0,34/kWh. Op niet-gemeentelijk grondgebied kan je de volgende vaste tarieven verwachten:

  • Gewone laadpalen: € 0,40/kWh
  • Vattenfall laadpalen: € 0,34/kWh
  • Openbare snellaadpalen: € 0,65/kWh
  • Vattenfall & McDonals snellaadpalen € 0,56/kWh
Alle actuele tarieven vind je eenvoudig terug met de Vattenfall InCharge app. Met de app kan je gemakkelijk laadpalen vinden, vorige laadsessies inzien en kan je een laadsessie starten.


Tarieven
€0,34 /kWh
Vast tarief!
Laden via
Plus-/Minpunten
Vaste tarieven
Extra voordelig bij Vattenfall laadpalen
Tarieven zichtbaar in App
Extra sessiekosten bij Allego & EV-Box

De Vattenfall laadpas is compatibel met Allego en FastNed. Je betaalt hiervoor bij Allego een starttarief van €0,60 en vervolgens een vast tarief van €0,35 per kWh. Bij Fastned betaal je een starttarief van €0,35 en hierna betaal je €0,59 per kWh.
Allego
FastNed

Bij het laden bij Allego, EV-Box en EVnetNL laders, betaal je een starttarief van €0,60 en hierna €0,35 per kWh. In samenwerking met de gemeente Den Haag biedt Vattenfall bij laadpalen van Alfen een voordelig tarief van €0,30/kWh. Dit tarief staat niet vermeld op de Vattenfall website, maar wel in de App.