Shell Recharge

Shell is uiteraard een grote speler in de voorziening van brandstoffen in zowel binnen als buitenland. Met de overname van NewMotion in 2017 groeien zij ook sterk als aanbieder voor elektrische brandstof. Inmiddels hebben ze zelf ruim 100 snelladers door Nederland heen verspreid.


Bij NewMotion / Shell Recharge kan je eenvoudig een laadpas of laaddruppel aanvragen door middel van de app of via de website, beiden zijn gratis aan te vragen. Met de laadpas of druppel kan je opladen bij 155.000 laadpunten verspreid over 35 landen binnen Europa. Shell biedt ook ruim 100 eigen snelladers aan, die je terug kan vinden bij de Shell tankstations. Op de Shell laadpalen betaal je een voordelig vast tarief van € 0,35/kWh. Daarnaast betaal je een vast starttarief van € 0,35 per sessie, naast de standaard tarieven van de laadpaal. Wanneer je meer dan 20 sessies start binnen een maand, vervalt dit tarief en betaal je alleen nog maar de kosten voor het laden zelf. Je betaalt de volgende vaste tarieven op openbare laadpalen met de Shell laadpas:

  • € 0,37/kWh voor AC-laden
  • € 0,66/kWh voor snelladen
  • € 0,35/kWh voor snelladen bij Shell-stations
Via de NewMotion app of website kun je gemakkelijk een laadpunt bij jou in de buurt vinden. Je kunt direct de tarieven van de laadpaal bekijken en in sommige gevallen de laadsessie starten via je telefoon. Ook online kan je al je laadsessies en laadkosten inzien.


Tarieven
+€0,35 /sessie
+€0 /kWh
€0,37 AC-laden, € 0,66 DC-laden /kWh
Vast tarief!
Laden via
Plus-/Minpunten
€ 0,35/kWh snelladen bij Shell laadpalen
24/7 Helpdesk
Internationaal Laadnetwerk
€ 0,35 starttarief

De Shell recharge laadpas is compatibel met Allego en FastNed. Je betaalt hierbij de standaard kosten van de snellaadstations
Allego
FastNed

Shell recharge heeft een webapplicatie waarin je het gebruik van je laadpas kan bijhouden. Hiernaast kun je (ook zonder Shell recharge account) laadpalen zoeken en de huidige tarieven bekijken.