Maingau

Maingau is een Duitse gas- en stroomleverancier. Maingau onderscheidt zich door een vast tarief per kWh voor gewone laders en snelladers. Hierdoor is de leverancier erg populair voor het laden bij o.a. Fastned snelladers.


Op de site van Maingau kan je gemakkelijk een gratis laadpas aanvragen. Heb je liever een laaddruppel voor aan je sleutelbos? Dan kan je ook een laaddruppel aanvragen met een eenmalige bijbetaling van € 9,99. Met de Maingau laadpas kan je laden bij ruim 100.000 laadpalen door Europa. In Nederland kan je laden bij laadpalen van o.a. Allego, Ecotap en Fastned. Je betaalt met de laadpas een tarief van € 0,38 per kWh bij normale laders en € 0,48 per kWh voor snelladers zoals Fastned. Standaard hoef je geen starttarief te betalen. De pas is hiermee een zeer voordelige optie in vooral Duitsland en bij de snelladers. Met de Maingau app kan je eenvoudig laadpalen vinden die werken met de Maingau laadpas, de status van de laadpaal inzien en kan je je laadsessie starten.


Tarieven
€0,38 /kWh
Vast tarief!
Laden via
Plus-/Minpunten
Overzichtelijke App voor zoeken laadpalen
Werkt niet op alle laadpalen

De Maingau laadpas is compatibel met Allego en FastNed.
Allego
FastNed

De Maingau laadpas is geschikt voor snelladen. Voor niet-snelladen is deze pas iets minder geschikt als je niet op de tijd let. Maingau hanteert namelijk een boetetarief wanneer je te lang laadt. Bij snellaadpalen hanteert Maingau na een uur een boete van 10 cent per minuut. Bij 'normale' laadpalen wordt een boete na 240 minuten gehanteerd voor ook 10 cent per minuut. Let dus goed op dat dit niet tot onnodig hoge kosten leidt!